Mikä on värityskirja?

Tammerkosken Nuorkauppakamari toteuttaa jo neljättä vuotta Värityskirja-projektin yhteistyössä Tampereen kaupungin ja sen opetustoimen kanssa.

Projektin tuotos on Tampereella esikoulunsa päättäville lapsille jaettava väritys- ja puuhakirja, jonka avulla esitellään Tampereen kaupunkia ja sen elinkeinoelämää.

Värityskirja tarjoaa lapsille mielekästä puuhaa kesälomalle ja on esikoululaisille maksuton.

Värityskirja

Värityskirjan kuvissa voi esiintyä esimerkiksi organisaatioiden toimitiloja tai muita tunnistettavia asioita sekä tamperelaisia nähtävyyksiä.

Yritysten logot, tuotemerkit ja yhteisötunnukset voivat luontevasti näkyä esimerkiksi toimitiloja tai toimintaa kuvaavissa piirustuksissa, siten kuin ne normaalisti näkyvät. Kirjaa voi hyödyntää myös asiakkaille tai henkilöstölle jaettavana lahjana.

Värityskirja jaetaan keväällä jokaiselle tamperelaiselle esikoulunsa päättävälle lapselle, ja tätä kautta kirja päätyy yhteensä noin 3400 kotiin.

Kokonaispainoksen suuruus on noin 11 000–16 000 kpl. Lasten lisäksi koko perhe pääsee ihastelemaan kaupungin maisemia yrityksineen värityskuvien ja puuhatehtävien muodossa.

Värityskirjan avulla lapset oppivat luontevasti hahmottamaan kotiseutuaan sekä erilaisia yrityksiä ja työtehtäviä, joissa vanhemmat ja muut aikuiset toimivat

Värityskirjassa riittää tekemistä pitkäksi aikaa, ja siitä on iloa pienelle koulunsa kohta aloittavalle eskarilaiselle.

Opetustoimen jakamien kirjojen lisäksi Värityskirjoja toimitetaan Taysin lastenosaston pienten potilaiden arkea ilahduttamaan.